Logo
   /  Over de cadeaukaart   /  Veel gestelde vragen  

Veel gestelde vragen Nationale EntertainmentCard

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier.

Ik heb een Nationale EntertainmentCard gekregen. Garanderen jullie dat ik altijd mijn Nationale EntertainmentCard kan besteden in een winkel?
»  Jazeker, de Stichting Derdengelden Cadeaukaarten Nederland garandeert uitbetaling aan de winkeliers die uw kaart accepteren als betaalmiddel. Daardoor kunt u altijd met de cadeaukaart bij de deelnemende winkeliers terecht.
Waar kan ik de Nationale EntertainmentCard kopen?
»  De Nationale EntertainmentCard is verkrijgbaar bij ruim 2.000 winkels (entertainmentwinkels, tabak/gemakswinkels, giftcard websites én via deze website). Op deze website kunt u bij 'Winkelzoeker' het dichtstbijzijnde verkooppunt vinden. U kunt ook de Nationale EntertainmentCard bestellen via onze website. Wilt u een persoonlijke kaart maken? Dat kan alleen op deze website, niet in de winkels.
Als ik een Nationale EntertainmentCard bestel via deze site, wat is dan de levertijd?
»  Uw bestelling wordt geleverd nadat u de betaling heeft voldaan. De levertijd verschilt per betaalmethode. IDEAL: Voor 14.00 uur besteld en betaald = maximaal twee werkdagen levertijd. OVERBOEKING: Heeft u voor 14.00 uur uw betaling gedaan, houdt u dan rekening met 4 werkdagen levertijd (5 werkdagen als er een vrijdag tussen zit). Deze extra tijd heeft te maken met de tijd die uw bank nodig heeft om de betaling te verwerken.
Als ik een Nationale EntertainmentCard koop via deze website, hoe kan ik dan betalen?
»  U kunt betalen via iDeal en via Overboeking.
Als ik een Nationale EntertainmentCard bestel via deze site, kan ik het dan op een ander adres laten afleveren?
»  Indien u een kaart bestelt via onze website, dan kunt u deze laten afleveren op uw eigen adres of op een ander adres. Let op: wij versturen de bestelde kaarten zonder waarde op, om zoekraken bij de post te voorkomen. De besteller ontvangt automatisch een email met daarin een activatiecode. De besteller kan na ontvangst van de bestelling de bestelde kaart(en) via onze website activeren/van waarde voorzien met de activatiecode of deze activatiecode doorgeven aan degene die de kaart ontvangt.
Welke waarden zijn er allemaal verkrijgbaar?
»  U kunt elk willekeurig bedrag kiezen vanaf minimaal € 5,00 tot en met maximaal € 150,00. Op de Nationale EntertainmentCard is BTW niet van toepassing.
Waar kan ik het tegoed van mijn de Nationale EntertainmentCard besteden?
»  Op deze website kunt bij 'Winkelzoeker' uw dichtstbijzijnde innamepunten vinden. U kunt uw tegoed ook besteden bij verschillende webwinkels.
Kan ik mijn Nationale EntertainmentCard ook online besteden?
»  Ja, u kunt betalen met de Nationale EntertainmentCard bij verschillende webwinkels. Zie hiervoor onze 'Winkelzoeker'.
Kan ik mijn Nationale EntertainmentCard ook besteden bij Primera, the Read Shop, Cadeaukaart.nl, Giftcards.nl en Opladen.nl?
»  Nee, helaas. Deze winkels verkopen alleen de Nationale EntertainmentCard, zij accepteren deze cadeaukaart niet als betaalmiddel.
Wat kan ik kopen met de Nationale EntertainmentCard?
»  Dvd's, cd's en games bij de deelnemende (online) entertainmentwinkels. Bij sommige deelnemende winkels kunt u ook overige producten ermee kopen. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Vraag bij de desbetreffende winkel/videotheek wat er allemaal mogelijk is.

Wat moet ik doen als de Nationale EntertainmentCard niet werkt in de winkel?
»  Er bestaat kans dat de magneetstrip van uw kaart is beschadigd of gedemagnetiseerd. Demagnetisering kan gebeuren als de kaart in contact komt met magnetische straling van magneetplaten in winkels, computers of mobiele telefoons. Indien uw kaart beschadigd of gedemagnetiseerd is, stuurt u de kaart dan op, met uw adresgegevens. Wij sturen u een nieuwe kaart retour met het actuele saldo. Indien u het saldo wilt laten uitbetalen op uw rekening, berekenen wij 7,5% van het (resterende) saldo en € 5,= handlingskosten. Stuur de kaart op met uw naam, adres en uw IBAN-nummer naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA  EINDHOVEN
De Stichting Nationale Platenbon voldoet aan de reglementen van het Keurmerk Cadeaukaarten.

Kan ik met de Nationale EntertainmentCard ook naar de bioscoop?
»  Helaas zijn bioscopen niet aangesloten bij de Nationale EntertainmentCard en kunnen zij de cadeaukaart niet accepteren.
Kan ik met de Nationale EntertainmentCard ook naar een musical of een concert?
»  Met de Nationale EntertainmentCard kunt u alleen kaarten kopen voor musicals of concerten bij Eventim www.eventim.nl.
Hoelang is het tegoed op mijn Nationale EntertainmentCard geldig?
»  Het tegoed op de Nationale EntertainmentCard is onbeperkt geldig.

Veel gestelde vragen papieren cadeaubon: Platen&CD Bon, DVD&CD Bon en Nationale EntertainmentBon

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier.

Ik heb nog een oude papieren cadeaubon (Nationale Platen&CD Bon, DVD&CD Bon of EntertainmentBon). Is deze nog geldig?
»  Ja, alle varianten van onze voormalige papieren cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig, mits u zowel het A-gedeelte als het B-strookje nog heeft en de bon gestempeld is. U kunt met de papieren bonnen dezelfde producten kopen als met de Nationale EntertainmentCard. Let op: een papieren bon is niet in te leveren bij webwinkels! Daarnaast accepteren niet alle fysieke winkelpunten de oude papieren bonnen meer. Indien dat het geval is, kunt u de papieren bon naar ons opsturen om te laten omwisselen voor een cadeaukaart. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaalt u een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. U kunt uw bon(nen), op eigen risico, met uw adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN
Mijn papieren cadeaubon is nog in guldens. Is deze bon ook nog steeds geldig?
»  Jazeker, alle varianten van onze guldenbonnen zijn ook onbeperkt geldig, mits het A-gedeelte en het B-strookje nog in tact is en de bon gestempeld is. De winkelier zal het guldenbedrag eerst omrekenen naar de eurowaarde. Daarna kunt u het gewoon besteden. Let op: een papieren bon is niet in te leveren bij webwinkels! Daarnaast accepteren niet alle fysieke winkelpunten de oude papieren bonnen meer. Indien dat het geval is, kunt u de papieren bon naar ons opsturen om te laten omwisselen voor een cadeaukaart. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaalt u een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. U kunt uw bon(nen), op eigen risico, met uw adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN
Ik heb mijn papieren cadeaubon per ongeluk door midden gescheurd, is de bon nog geldig?
»  Als de nummers links en rechts onder aan de bon nog leesbaar zijn, is de bon nog geldig. Wel moet zowel het A-gedeelte als het B-gedeelte nog aanwezig zijn en dient de bon gestempeld te zijn.
Mijn papieren bon is ernstig beschadigd. Wat moet ik doen?
»  Indien uw papieren bon beschadigd is, stuurt u de bon (of delen van de bon) dan op, met uw adresgegevens en de reden waarom u de bon opstuurt. Wij sturen u vervolgens een Nationale EntertainmentCard ter vervanging toe. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaalt u een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. U kunt uw bon(nen), op eigen risico, met uw adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN
Kan ik mijn papieren cadeaubon ook online besteden?
»  Helaas is het niet mogelijk om een papieren bon online te besteden, omdat het een echt waardepapier is. De waarde is alleen fysiek overdraagbaar. Voor besteding van een papieren bon verwijzen wij u naar onze fysieke innamepunten, die bij 'Winkelzoeker' te zoeken zijn. U kunt uw papieren bon ook opsturen (op eigen risico) met het verzoek om de bon om te wisselen voor een Nationale EntertainmentCard. Uitbetaling is niet mogelijk! Bij inlevering van minder dan 5 bonnen en/of onder de € 150,00 betaalt u een bedrag van € 10,00 aan handlingskosten. Bij inlevering van 5 bonnen of meer en/of boven de € 150,00 zijn de kosten op aanvraag bij de Servicedesk EntertainmentCard: entertainmentcard@tresis.nl. U kunt uw bon(nen), op eigen risico, met uw adresgegevens opsturen naar: Tresis, T.a.v. Servicedesk, Avignonlaan 25, 5627 GA EINDHOVEN

Helaas is momenteel niet mogelijk om een persoonlijke card te bestellen. Je kunt wel kiezen uit een van de 6 themakaarten. 


Volg ons            

Klantenservice   .   Privacy   .   Disclaimer   .   Copyright   .   Algemene Voorwaarden   .   Contact